Grond is ons canvas

Grond is ons canvas

“Veel vertrouwen in de nieuwe methode van egaliseren en draineren met irrigatie”

 

De grond rondom zijn melkveehouderij in Heesch is helemaal klimaatbestendig, met dank aan Emonds Koenen, zo stelt Stan Roefs. De speciale methode van egaliseren en draineren met irrigatie maakt dat de melkveehouder nu zelf zijn waterhuishouding kan regelen.

Het deskundige en goed onderbouwde advies van Koenen Groen / Grond / Infra gaf Stan alle vertrouwen om zijn grond op de nieuwe wijze te laten bewerken. Stan: “Wat wordt geëgaliseerd is in feite niet de bovenste laag, de bouwvoor of teelaarde, maar juist de ondergrond. Lasergestuurd wordt die laag geëgaliseerd, waardoor automatisch de teelaarde wordt vlakgelegd, met afschot. Vervolgens kan de drainage met irrigatie optimaal worden uitgevoerd, met de waterhuishouding in eigen regie. Heel belangrijk als je kijkt naar het steeds extremere klimaat, met afwisseling van perioden van droogte en regen.”

Rendementvol

Koenen Groen / Grond / Infra heeft de opdracht uitgevoerd in samenwerking met Emonds Drainage, met wie bij dit soort opdrachten standaard de krachten worden gebundeld. Stan daarover: “Ik heb ervaren dat Koenen beschikt over de vereiste deskundigheid, of ze schakelen de juiste partij in voor jou als ondernemer. Het geeft mij in ieder geval veel vertrouwen dat alles de komende jaren ook zo rendementvol werkt als is beoogd.”

Melkveehouderij Roefs

colemberry-aanleg_bassin-2

Wij denken graag met u mee over jouw project

Trots zijn we op onze mensen, maar zeker ook op onze klanten en alle opdrachten, waaronder een grote diversiteit aan projecten die we van a tot z aannemen en uitvoeren. Met Koenen Groen / Grond / Infra zijn we onder meer actief bij overheden, ondernemers in de bouw, logistiek en tuinbouw en in de agrarische wereld. Met veel plezier tonen we dan ook in woord en beeld een greep uit ons werk