Grond is ons canvas

Grond is ons canvas

Parkaanleg De Bolst / openbare ruimte

Het heeft er jaren over gegaan, maar De Bolst heeft dan nu eindelijk zijn park. Koenen tekende de afgelopen maanden voor de realisatie ervan.

Met het doorpakken kwam ook het park weer op de kaart te staan. Twee jaar geleden was er een inspraakronde, waarbij omwonenden mee konden denken over hoe het park eruit moest komen te zien. Toen de tekeningen eenmaal klaar waren, werd het aanbesteed. Koenen won deze aanbesteding. Erik Koenen: “Leuk om in je eigen dorp zo’n park aan te mogen leggen. Mooi project ook voor ons. En ja, we hebben nagenoeg alles zelf uitgevoerd, van het grondwerk, de riolering en bodeminfiltratie tot de bestrating en aanplanting. Jos Kanters Groenvoorziening uit Boerdonk heeft de bomen geplant.”

Glooiend landschap

Het park is een glooiend landschap, waarin verschillende wadi’s zijn aangelegd. “ Opvallend in het park is de arena, die er op verzoek van de school is komen liggen, als een plek waar buitenonderwijs gegeven kan worden, maar waar bijvoorbeeld ook voorstellingen kunnen worden gegeven. Niet alleen door school, ook door anderen. Het park is er niet alleen voor de direct omwonenden, maar is er voor de hele gemeenschap.

Er komen op verschillende plekken nog bankjes en speeltoestellen in het park te staan en er wordt nog een voetbalveldje aangelegd. Laatste blikvanger is het ‘voedselbos’: een groengedeelte waar fruitbomen en kruiden zijn aangeplant, ook weer mede voor recreatieve als educatieve doeleinden.

 

 

Wij denken graag met u mee over jouw project

Trots zijn we op onze mensen, maar zeker ook op onze klanten en alle opdrachten, waaronder een grote diversiteit aan projecten die we van a tot z aannemen en uitvoeren. Met Koenen Groen / Grond / Infra zijn we onder meer actief bij overheden, ondernemers in de bouw, logistiek en tuinbouw en in de agrarische wereld. Met veel plezier tonen we dan ook in woord en beeld een greep uit ons werk